Skip navigatie

Activiteiten

Zoek:
Filter op:
 • Koffietijd
  Expositie

  Koffietijd

  Vanaf vrijdag 15 december iedere vrijdag om 11:00 uur.

  15 maa 2024
  Klein Wetsinge
 • Boekenmarkt
  Evenement

  Boekenmarkt

  Vanaf zaterdag 16 maart zijn boekenliefhebbers welkom in het kerkje van Den Horn gedurende twee weekenden.Dit jaarlijkse evenement is een belangrijke activiteit voor het kerkje dat zich graag wil profileren rondom boeken en streektaal. Daarom is het dit jaar gelukkig weer als vanouds gepland tijdens de boeken week.De boekenmarkt wordt jaarlijks groots aangepakt door een aantal vrijwilligers uit Den Horn en omgeving. De variatie in het aanbod is groot: literatuur, spanning, hobby, geschiedenis, kunst, kinderboeken en nog veel meer. De liefhebbers staan dan ook vaak al op tijd voor de deur voor de eerste koopjes.Tijdens het neuzen tussen de boeken is er ook mooi gelegenheid om het kerkje, dat eigendom is van de Stichting Oude Groninger Kerken, te leren kennen. Voor de vermoeide speurder is er gelegenheid om even te pauzeren, onder het genot van koffie, thee en wat lekkers.De boekenmarkt is geopend op zaterdag 16 maart van 10:00 tot 16:00 uur. Daarna nog op de middagen: op 17 maart, 23 maart en 24 maart van 13:00 uur tot 16:00

  16 maa 2024
  Den Horn
 • NNO CELLO KWARTET
  Concert

  NNO CELLO KWARTET

  WAT KLINKT ER MOOIER DAN ÉÉN CELLO?Eén van de vele verrassingen uit voorgaande seizoenen het: NNO CELLO KWARTETIn ons streven om een gevarieerd programma aan te bieden kwamen we alweer jaren geleden, op het idee om nu eens een cello kwartet op het programma te zetten. Wat konden we verwachten…? Het werd een bijzonder klassiek feestje waar het speelplezier vanaf spatte en over het publiek werd uitgestort. En dit met de verbale gangmaker Jan Ype Nota die je meesleepte in de muziek. De vier cellisten zijn: Jan Ype Nota, Noëlle Weidmann, Corine ‘t Hoen, Isabel Vaz. Op het programma werken van Telemann, Klengel, Bach, Colterman, Arvo Pärt en Gershwin.Graag parkeren vooraan in het dorp.

  17 maa 2024
  Oudeschans
 • Blues-topper Ralph de Jong
  Concert

  Blues-topper Ralph de Jong

  Ralph de Jongh legt als in een trance zijn ziel bloot tijdens zijn concerten en opnames. In een stijl waarin alleen Ralph de Jongh kan optreden, in een fenomenale atmosfeer van geluid, waarin we kunnen terugdromen naar de tijden van de vooroorlogse blues en de jaren zestig van Keith Richards en Mick Jagger. Ervaar de schoonheid van dit fenomeen. Dit is puur… Dit is Ralph de Jongh… Dit is Emotie.“Een van de beste songwriters van Nederland” – Music Maker Magazine “Het is werkelijk een sensatie om deze charismatische blonde god aan het werk te zien” – Het Parool “Een bluesartiest van absolute wereldklasse” – Lust For Life / Tjerk Lammers

  17 maa 2024
  Oosternieland
 • M.O.O.I maart met Nino Gvilia en Anamesa; Edelsmeden Tredget
  Concert

  M.O.O.I maart met Nino Gvilia en Anamesa; Edelsmeden Tredget

  M.O.O.I. is een maandelijkse concertreeks in het kerkje van Oostum, Groningen. De concerten zijn uniek door het samenbrengen van nieuwe muziek en beeldende kunst in het fantastische kerkje van Oostum. M.O.O.I is een samenwerking tussen: de plaatselijke en culturele commissie van het kerkje van Oostum, de mislukte zigeuner (hansko visser, componist en organisator), en de Ceda i Olgica foundation.Nino Gvilia, de samenwerking van Giulia DeVal (zang), Pietro Caramelli (gitaar, zang, productie) en Zevi Bordovach (zang, Hammond) uit de omgeving van Turijn. Hun kerverse album, Nicole, klinkt als een "folk-geïnspireerde" analoge versie van Björk uit de negentiger jaren; loepzuiver gezongen en leunend op de sonore bassen van een Hammond. Prachtig uitgewerkte en uitgevoerde muziek uit de Torino impro-visatie en compositie-scene! We combineren met Anamesa (Leonieke Toering (zang) en Jan Roelof Bathoorn (accordeon)), nieuwe folk, zeker zo mooi, en hier uit de omgeving. Edelsmeden Willem Tredgett (Groningen) en Jeannette Knigge (KunstGoud, Deventer) exposeren. En we maken soep van bonen. Het concert wordt semi live, dezelfde avond, gestreamd bij Radio Antidoto. Dj Svasso verzorgt de muzikale omlijsting, alsmede de soep, het brood en de vis.

  17 maa 2024
  Oostum
 • Optreden formatie Pot Laban Baumgarten
  Concert

  Optreden formatie Pot Laban Baumgarten

  Op zondag 17 maart speelt de Engelberter driemansformatie Pot, Laban en Baumgarten vanaf 15 uur in de kerk van Engelbert. Zelf zeggen ze er dit van: “Pot Laban Baumgarten: eigenzinnige luistermuziek in een bezetting van trekzak, bas en percussie, gegrondvest in de Europese traditie en met invloeden uit andere delen van de wereld. Philip Baumgarten draagt veel composities bij, maar de meeste zijn van de hand van Peter Pot, de bewaker van de Europese traditie in de band. Peter Pot is op de trekzak begonnen met het spelen van volksmuziek. Ondertussen heeft hij een geheel eigen stijl van spelen en componeren ontwikkeld. Philip Baumgarten zorgt voor Latin-, jazz- en funk- invloeden.”

  17 maa 2024
  Engelbert
 • Muzikale voorstelling ’t Schip In
  Concert

  Muzikale voorstelling ’t Schip In

  Die middag zal er een bijzondere combinatie te horen zijn van orgelmuziek en zeemansliederen rond het orgel van de Mariakerk. Vincent Hensen-Oosterdijk bespeelt het orgel, zang door shantykoor Armstrong’s Patent, speciale gast is Luna Hamelink uit ‘t Zandt, een Groningse singer-songwriter.Over tegenstellingen gesproken: Shanties, dat is ruige zee, vrouwen en jenever. Orgelmuziek, dat is strak in de kerkbanken en pepermuntjes… Hoe kunnen deze twee uitersten elkaar ooit ontmoeten? Nou, dat kan heel goed. Laat u verrassen door hetgeen er geboden wordt!

  17 maa 2024
  Zandt, 't
 • Passieconcert
  Concert

  Passieconcert

  ADORP – Op uitnodiging van de Culturele Commissie Adorp/Sauwerd/Wetsinge komen op zondag 17 maart leden van het Noordelijk Barok Ensemble naar Adorp om er een Passieconcert in de Dorpskerk te geven, dat om 15.00 uur begint. Dit ensemble richt zich op het uitvoeren van muziek uit de tijd voor J.S. Bach. Op het programma, dat wordt uitgevoerd door Christy Luth en Marian van de Heide (sopranen), Mathilde van Wijnen (gamba) en Jelte Hulzebos (orgel), staan de Leçons de Ténebrès van Francois Couperin (1668 – 17330 en een Ciacona van Marin Marais (1656 – 1728). Bij de stukken van Couperin gaat het om drie Leçons. De eerste twee worden gezongen door één stem, de laatste is voor twee stemmen.In de Stille Week, de week voor Pasen, werden indertijd in kloosters vaak de Klaagliederen van Jeremia gezongen. Dat gebeurde vooral 's nachts, getuige de titel 'ténebrè dat duisternis of donker betekent. Het bezoeken daarvan was eigenlijk alleen mogelijk voor monniken. Dat was er de reden van dat ze ook wel 's middags werden uitgevoerd. Talloos veel componisten grepen de Paastraditie aan om de teksten te toonzetten. Dat gold ook voor Couperin. Rond 1700 waren de uitvoeringen van de Leçons de Ténebrè in Frankrijk steeds meer een groot operaspektakel. Dat kwam goed uit, want in Frankrijk werden in de dagen voor Pasen de operahuizen uit piëteit gesloten. Dat gaf de grote zangstemmen de mogelijkheid om zich ook in het liturgische circuit te begeven. De Leçons de Ténebres van Couperin werden waarschijnlijk niet alleen aan het Hof uitgevoerd, maar ook in de Abdij van Longchamps, waar publiek welkom was. Deze stukken staan bol van haast tastbare menselijke emoties. De wijze waarop Couperin de bittere angst, die spreekt uit de teksten van Jeremia toonzette, was voor die tijd uniek. De vier uitvoerenden studeerden allen aan het (Prins Claus) Conservatorium te Groningen. Jelte Hulzebos, die organist is van de Nieuwe Kerk in Groningen, is sinds 1987 de vaste bespeler van het Timpe orgel en uitvoerder van de maandelijkse cantatediensten in die kerk. De toegangsprijs voor het Passieconcert op 17 maart, dat om 15.00 uur begint, bedraagt euro 15,00.

  17 maa 2024
  Adorp
 • Lezing "Taizeviering"
  Lezing

  Lezing "Taizeviering"

  In de geest van de oecumenische kloostergemeenschap in Taizé (Frankrijk) een bezinnende viering met Taizéliederen, stilte, gebed. Thema: Wees niet bang. Iedereen welkom (dus ook niet bang zijn om te komen).

  17 maa 2024
  Oosterwijtwerd
 • Mantrazang

  Mantrazang

  Op verschillende maandagen en dinsdagen ben je van harte welkom om mantra’s te komen zingen met, in de pauze, tijd voor een kopje thee. (niet in juli en aug.) Mantra’s zijn oeroude bezielende woorden, gezongen en herhaald. Al duizenden jaren door vele volkeren in allerlei talen gezongen. Een vorm van zingen met aandacht en intentie. Na iedere mantra volgt stilte om jezelf en de omgeving te ervaren. Het zingen van mantra’s geeft ontspanning, verbinding en ruimte en daarmee openheid naar alles. Laat de klanken van de mantra je hart beroeren! OpgaveGeef je op via stersylvia7@gmail.com. Na opgave krijg je de mantra’s toegestuurd via de mail.

  19 maa 2024
  Tolbert