Skip navigatie

Contactgegevens

E-mail
reinazijlstra@hotmail.com

Adres
Borgweg 11
Zeerijp

Neem contact op

De Jacobuskerk staat al sinds jaar en dag van zonsopgang tot zonsondergang open voor bezoekers, 7 dagen per week. Zij wordt verhuurd voor concerten, erediensten, lezingen, huwelijken, feesten enz. Het is mogelijk de kerk voor een dagdeel te huren. Er is een plaatselijke commissie die praktisch handen en voeten geeft aan activiteiten die in en om de kerk worden georganiseerd.

In de middeleeuwen hebben burenruzies tussen Fivelgo en Hunsingo veel narigheden teweeggebracht. In de kroniek van Emo, abt van het klooster te Wittewierum, lezen we dat op 21 mei 1227 ene Herbrand, pastoor van het kleine bakstenen dorpskerkje van Zeerijp, door inwoners van Hunsingo is vermoord.

Aankomende activiteiten

 • Wandkleed op reis
  Expositie

  Wandkleed op reis

  De manifestatie Bitterzoet Erfgoed besteedde in 2022 aandacht aan het slavernijverleden van de stad en provincie Groningen, en de doorwerking daarvan op het heden. Verschillende culturele instellingen gingen met dit onderwerp aan de slag. Er waren lezingen, voorstellingen, tentoonstellingen en meer. In de Akerk werd, in opdracht van Groninger Kerken, een groot wandkleed gemaakt. Ruim 600 vrijwilligers werkten samen aan de vervaardiging van het werk, dat maar liefst 2,5 x 35 meter is. Het ontwerp is van kunstenaars Hedy Tjin en verbeeldt de sporen van het slavernijverleden. Ze staat bekend om haar felle kleurgebruik en aandacht voor maatschappelijke thema’s. Afgelopen juni is de laatste steek gezet en nu gaat het wandkleed op reis door de provincie. On tour, third stop! Het wandkleed zal van 17 mei tot 11 juni i te zien zijn in Zeerijp.De tentoonstelling is dagelijks geopend tussen 10:00 en 16:00 uur, ook op pikstermaandag.Gesloten op maandag 22 mei en maandag 5 juni

  17 mei - 11 jun 2023
 • Capella Groningen
  Concert

  Capella Groningen

  Capella Groningen met afsluitend het jaarlijkse “Zomer in Zeerijp” buffetCapella Groningen kondigt met trots haar zomerconcerten aan met muziek uit middeleeuwen en renaissance, gebaseerd op het thema van de zeven zonden. Dit thema, dat belangrijk was in de middeleeuwse gedachten, komt terug in de beeldende kunst, literatuur en muziek van die tijd. Wij hebben dit onderwerp gekozen om een muzikale brug te slaan naar de belevingswereld van lang geleden. Ons koor neemt u mee op een reis door vier eeuwen met een selectie van prachtige muziek, waaronder werken van Hildegard von Bingen en de Codex Boranus, Ars nova componisten Vitry, Ockeghem en Machaut, chansons van Hesdin en Compère en motetten van Josquin en Clemens non papa. Vooral de middeleeuwse muziek staat bekend om haar grillige ritmes en samenklanken. In combinatie met de teksten en het thema zal zij zeker tot de verbeelding spreken. Het concert belooft een vrolijke noot met een duister randje omdat sommige zonden, zoals wellust en gulzigheid, raken aan wereldse geneugten die in middeleeuwen en renaissance onverbloemd werden bezongen. Capella Groningen heeft daardoor een paar pikante liederen op het programma staan! Het publiek kan zich laven aan eeuwenoude inzichten over goed en kwaad, en herkenning vinden in het algemeen menselijke van de eigen zwakheden. Capella Groningen nodigt u uit om te ontspannen en de muziek te beleven terwijl u wordt meegenomen op een betoverende reis door de geschiedenis. Wij sluiten het concertseizoen af en luiden de zomer in met ons vermaarde buffet in Zeerijp, waar bezoekers hun gulzigheid kunnen testen. Mis deze unieke ervaring niet! Koop nu uw kaartjes voor een onvergetelijk concert met Capella Groningen en beleef prachtige muziek uit middeleeuwen en renaissance.

  18 jun 2023

Voorzieningen

 • Capaciteit: 150 personen
 • Vaste banken
 • Geluidsinstallatie
 • Niet aanwezig : Keuken
 • Niet aanwezig : Toilet
 • Niet aanwezig : Podium
 • Parkeerplekken
 • Niet aanwezig : Wifi
 • Verwarming
 • Niet aanwezig : Garderobe
 • Kleedruimte
 • Niet aanwezig : Ophangsysteem
 • Niet aanwezig : Piano/vleugel
 • Orgel