Skip navigatie

Rondwandeling langs eetbare planten en bloemen

  • Datum :

    12 mei 2024

  • Locatie :

    Pieterburen

  • Prijs :

    Toegang gratis

  • Openingstijden :

    14:00 uur

Op zondag 12 mei om 14 uur geeft Angelika Lukas een rondwandeling door Domies Toen langs eetbare planten en bloemen.
Dit jaar is voor de botanische tuinen het jaar van van plant en insect. Domies Toen staat vol met planten en is een paradijs voor insecten. Die insecten weten precies wat ze nodig hebben, zij zoeken die planten die voor hun nodig, en daarmee onmisbaar zijn voor de bestuiving. Wat velen niet weten, is dat er ook voor ons mensen veel eetbare planten tussen staan. Bekende zijn daslook, zevenblad en brandnetel. Maar er zijn er meer, zoals natuurlijk de bekende tuinkruiden, maar ook minder bekende zoals hondsdraf, kleine veldkers, paardenbloem of look-zonder-look. Ook vele bloemen zijn eetbaar zoals viooltjes, Oost-Indische kers en rozen als kleurige toevoeging of garnering. Niet alleen heemplanten, maar ook sierplanten en bloemen die mogelijk in de eigen tuin staan, die eetbaar zijn.

Angelika, ze doet haar naam eer aan, kookt in haar huiskamerrestaurant veel met wilde kruiden en bloemen uit haar tuin Engelwortel en vertelt daar graag over.

Na afloop serveert Bertje Jens, het vegetarisch tuincafé bij de tuin, hapjes en drankjes gemaakt van bloemen en planten. De rondleiding is gratis, de entree voor de tuin is € 3, kinderen tot 16 jaar en vrienden van Domies Toen gratis.

Pieterburen
Domies Toen
Zondag 12 mei 2024
Aanvang 14:00 uur
Toegang gratis

Reserveren en/of inlichtingen: voorzitter@domiestoen.nl

Soortgelijke activiteiten

Alle activiteiten