Skip navigatie

Orgelconcerten in de kerk van Garnwerd

  • Datum :

    01 juli 2023

  • Locatie :

    Garnwerd

  • Prijs :

    Toegang gratis

  • Openingstijden :

    16:00 - 17:00 uur

Net als al vele voorgaande jaren, zullen er ook in 2023 in wekelijks orgelbespelingen in de kerk van Garnwerd georganiseerd worden. Elke zaterdag in mei, juni en juli zal van 16.00 uur tot 17.00 uur het historische orgel te beluisteren zijn. Om de drempel zo laag mogelijk te houden, is de toegang gratis. Het doel hiervan is om het orgel als veelzijdig muziekinstrument meer onder de muzikale aandacht te brengen. Iedereen kan zo even binnenlopen om te genieten van de veelzijdige orgelklanken.

Meer dan 200 jaar oud orgel De vele historische orgels in de oude kerken van Groningen verdienen het om meer gehoord te worden. Het meer dan 200 jaar oude orgel van Garnwerd is een mooi voorbeeld van zo’n prachtig orgel. Het is gebouwd in 1809 door orgelbouwer van Dam. Nadat het lange tijd door verwaarlozing onbespeelbaar geworden was, is het in 1985 met veel liefde gerestaureerd door orgelbouwer Mense Ruiter. Sindsdien kunnen de oude klanken weer beluisterd worden. De organisten zijn veelal mensen uit de omgeving; sommigen zijn organist van beroep, maar er zijn ook muziekstudenten en amateur-liefhebbers die hun muzikale hart aan het orgel verpand hebben.

De concertreeks wordt geopend door een concert van Hans Nomen, een bekende organist uit het Groningerland. Het programma zal bestaan uit werken van de grote namen uit de Franse Barok met compositiesan Louis Couperin, Francois Couperin, Gaspard Corrette en Michel Corrette.


De totale concertreeks van dit jaar ziet er als volgt uit: Datum: Organist:
3 juni Hans Nomen
10 Jan van der Wal
17 Rolf Wassens
24 Ties Wildeboer

1 juli Jan van der Wal
8 Albert Viersen
15 Jacob Rozema
22 Brenda Baron
29 Hans Beek

Garnwerd
Kerk Garnwerd
Zaterdag 1 juli 2023
16:00 - 17:00 uur
Toegang gratis

Soortgelijke activiteiten

Alle activiteiten