Navigatie overslaan
https://www.groningerkerken.nl/beeldbank/hero/Activiteiten

Exposities

Ankers op het droge

Ankers op het droge

Herinneringen, verhalen en symboliek   Waarom leggen mensen een anker in hun voortuin? Verhalenfotograaf Caroline Penris raakte nieuwsgierig naar de verhalen van deze mensen. Wat betekent het anker voor hun? ‘Ik belde op goed geluk aan bij mensen in de provincie Groningen en mocht naar prachtige verhalen luisteren. Verhalen van binnenvaartschippers, zeelieden, vissers. Van tattoo op de onderarm tot een metershoog anker in de tuin, van scheepsramp op de Rijn tot een heel klein gouden oorringetje.’ De ankers op het droge bewaren herinneringen, verhalen en symboliek. Caroline Penris legde tien verhalen vast in woord en beeld.  Het boek De verhalen en de foto’s zijn ook gebundeld in een boek: Ankers op het Droge. Het boek is in te zien en te koop bij de tentoonstelling.

  • 01 - 31 jan 2023
  • Klein Wetsinge: expositie
Vrouwenensemble Focus Vocaal

Vrouwenensemble Focus Vocaal

Op zondag 5 februari komt vrouwenensemble Focus Vocaal naar Middelstum met het Requiem van de Welsh componist Karl Jenkins (1944). Voor deze gelegenheid is het koor uitgebreid met mannenstemmen. Het Requiem is een prachtig, modern en toch overwegend klassiek werk. Jenkins houdt ervan diverse stijlen in zijn werk op te nemen; in dit geval zijn er, naast de gebruikelijke onderdelen van een Requiem 5 Japanse haiku's over de cyclus van leven en dood in verwerkt. Jenkins speelde zelf eerder in een jazz/rockformatie, wat zijn veelzijdigheid toont. Jenkins draagt dit Requiem op aan zijn overleden vader, musicus en inspirator. Het koor wordt begeleid door piano, viool, saxofoon en slagwerk.

  • 05 feb 2023
  • Middelstum: expositie
Duo Anamesa

Duo Anamesa

Leonieke Toering en J.R. Bathoorn spelen de mooiste traditionele muziek uit Mexico, Europa, en de Balkan. Als duo vlechten ze de levendige melodieën ineen: dan weer melancholisch, dan meeslepend zingen zij over tragische liefdesverhalen, het verlangen om te dromen en te dwalen, en de rauwheid van het bestaan, waar ook schoonheid in schuilt. J.R. Bathoorn: accordeon, zang Leonieke Toering: zang, gitaar, dwarsfluit, klarinet De kunstenaar Lasse van Rixel zal op die dag exposeren in de kerk.

  • 12 feb 2023
  • Woltersum: expositie
Tentoonstelling Noorderlicht

Tentoonstelling Noorderlicht

Vijf fotografen verbeelden het verhaal van leden van de Historische Vereniging Middelstum. Het resultaat wordt tentoongesteld in de Hippolytuskerk. Dit bijzondere project is tot stand gekomen door een meerjarige samenwerking tussen Stichting Fotografie Noorderlicht en het BPD Cultuurfonds, genaamd Hernieuwde Energie. Deze samenwerking richt zich op de gevolgen van de gaswinning in de provincie Groningen. Binnen dit project werken o.a. fotografen, auteurs, collega-instellingen en inwoners aan het verbeelden van Groningen als een provincie is transitie. Vanaf 15 april is het verhaal van de Historische Vereniging Middelstum gedurende de openingstijden van de Hippolythuskerk(dagelijks van 10-17) te bekijken.   De fotografen zijn: Pieter Tonnis de Graaf (foto), Caroline Penris, Marc Knip, Anita Oosterloo en Erik Slot   In samenwerking met: Pieter Goldhoorn, FréTuitman, Jannie en Jakob Blaauw, Jacob Hogendorf - Dick Wijchgel en de plaatselijke commissie Hippolytuskerk.

  • 15 apr - 02 jun 2023
  • Middelstum: expositie
Kaart

Filter

 

Zoeken