Skip navigatie

Activiteiten

Zoek:
Filter op:
 • ODE Janna Schra (uitverkocht)
  Concert

  ODE Janna Schra (uitverkocht)

  Ode: muziek beleven in Groninger kerkenOnze provincie telt vele prachtige, soms eeuwenoude kerken. Tijdens Ode – een samenwerking tussen SPOT Groningen en Groninger Kerken – vormen ze het decor voor een reeks sfeervolle concerten. Op vrijdag 6 oktober kun je in de kerk in Wirdum genieten van de prachtige muziek van Janne Schra.Samen met gitarist Laurens Radstake brengt ze in A Lot of Water in the Water de breekbaarste liedjes uit haar Engelstalige oeuvre, aangevuld met nieuwe nummers over de diepste thema’s. Met haar heldere stem, gitaren en een synthesizer zorgt Janne voor een gevoelige, romantische sfeer, waarbij ze heel soms de andere stemmen in de kerk uitnodigt om met elkaar te versmelten. Daardoor zal elk concert drijven op de energie van de aanwezigen. A Lot of Water in the Water was in juni ook te zien op Oerol (Terschelling).Janne Schra was eerder frontvrouw van de poppy jazzformatie Room Eleven. Na het uiteenvallen van de band in 2010, ging ze verder als Schradinova en sinds 2012 onder haar eigen naam. Eind mei verscheen haar nieuwe album The Heart Is Asymmetrical, waarop Janne haar overpeinzingen verpakt in dertien soulvolle Engelstalige popsongs.

  06 okt 2023
  Wirdum
 • ODE Janna Schra (uitverkocht)
  Concert

  ODE Janna Schra (uitverkocht)

  Ode: muziek beleven in Groninger kerkenOnze provincie telt vele prachtige, soms eeuwenoude kerken. Tijdens Ode – een samenwerking tussen SPOT Groningen en Groninger Kerken – vormen ze het decor voor een reeks sfeervolle concerten. Op zaterdag 7 oktober kun je in de kerk in Kropswolde genieten van de prachtige muziek van Janne Schra. Samen met gitarist Laurens Radstake brengt ze in A Lot of Water in the Water de breekbaarste liedjes uit haar Engelstalige oeuvre, aangevuld met nieuwe nummers over de diepste thema’s. Met haar heldere stem, gitaren en een synthesizer zorgt Janne voor een gevoelige, romantische sfeer, waarbij ze heel soms de andere stemmen in de kerk uitnodigt om met elkaar te versmelten. Daardoor zal elk concert drijven op de energie van de aanwezigen. A Lot of Water in the Water was in juni ook te zien op Oerol (Terschelling).Janne Schra was eerder frontvrouw van de poppy jazzformatie Room Eleven. Na het uiteenvallen van de band in 2010, ging ze verder als Schradinova en sinds 2012 onder haar eigen naam. Eind mei verscheen haar nieuwe album The Heart Is Asymmetrical, waarop Janne haar overpeinzingen verpakt in dertien soulvolle Engelstalige popsongs.

  07 okt 2023
  Kropswolde
 • Oktobermaand Kindermaand, Biodiversiteitstocht voor kinderen

  Oktobermaand Kindermaand, Biodiversiteitstocht voor kinderen

  Op zaterdag, 7 oktober is er een biodiversiteitstocht voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Zij kunnen met behulp van een koffertje met instrumenten een onderzoek doen in de tuin. Op speelse wijze -via een invulopdracht en een puzzeltje- wordt zo het begrip biodiversiteit duidelijk gemaakt. De tocht begint om 14.00 en duurt ongeveer een uur. Er kan zelfstandig (vanaf 10 jaar) of (vanaf 6 jaar) onder begeleiding van een volwassene 'gewerkt' worden. De tocht is gratis; kinderen en hun begeleiders hebben ook gratis toegang tot de tuin. Aanmelden kan via biodiversiteit@domiestoen.nl. Dit is een activiteit in het kader van Oktober Kindermaand. Al meer dan twintig jaar worden er in oktober voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar activiteiten aangeboden door kunst- en cultuurorganisaties in Drenthe en Groningen. Ook in 2023 kunnen kinderen op zaterdagen, zondagen en tijdens de herfstvakantie in oktober meedoen aan creatieve, uitdagende en soms zelfs spannende programma’s. Natuurlijk doet Domies Toen weer mee. Niet alleen op 7 oktober, maar ook op 14 oktober met een kaboutertocht voor de kleinere kinderen een op 21 oktober met flierefluiten, zelf een fluit maken.

  07 okt 2023
  Pieterburen
 • ODE Janna Schra
  Concert

  ODE Janna Schra

  Ode: muziek beleven in Groninger kerkenOnze provincie telt vele prachtige, soms eeuwenoude kerken. Tijdens Ode – een samenwerking tussen SPOT Groningen en Groninger Kerken – vormen ze het decor voor een reeks sfeervolle concerten. Op zondagmiddag 8 oktober kun je in de kerk in Usquert genieten van de prachtige muziek van Janne SchraSamen met gitarist Laurens Radstake brengt ze in A Lot of Water in the Water de breekbaarste liedjes uit haar Engelstalige oeuvre, aangevuld met nieuwe nummers over de diepste thema’s. Met haar heldere stem, gitaren en een synthesizer zorgt Janne voor een gevoelige, romantische sfeer, waarbij ze heel soms de andere stemmen in de kerk uitnodigt om met elkaar te versmelten. Daardoor zal elk concert drijven op de energie van de aanwezigen. A Lot of Water in the Water was in juni ook te zien op Oerol (Terschelling).Janne Schra was eerder frontvrouw van de poppy jazzformatie Room Eleven. Na het uiteenvallen van de band in 2010, ging ze verder als Schradinova en sinds 2012 onder haar eigen naam. Eind mei verscheen haar nieuwe album The Heart Is Asymmetrical, waarop Janne haar overpeinzingen verpakt in dertien soulvolle Engelstalige popsongs.

  08 okt 2023
  Usquert
 • Jazz in Feerwerd
  Concert

  Jazz in Feerwerd

  Beste jazzliefhebber, Ongeveer een jaar geleden moest de succesvolle jonge saxofonist en componist Kika Sprangers door ziekte verstek laten gaan bij een concert met Martin Fondse, Jörg Brinkmann en Claudio Puntin. Op 8 oktober wordt de belofte nagekomen dat zij alsnog naar Feerwerd komt, maar nu met haar kwintet bestaande uit Kika Sprangers saxofoon, Anna Serierse zang, William Barrett contrabas, Willem Romers drums en Koen Schalkwijk piano en wurlitzer. Het concert vindt plaats in het kerkje van Feerwerd en begint om 15.00 uur. Heb je nog niet gereserveerd? Dat kan nog per email (info@jazzinfeerwerd.nl) of website (www.jazzinfeerwerd.nl). De entree bedraagt € 15,- en betalen kan op locatie, liefst met pin. Er is alweer veel belangstelling voor dit concert, dus wees er op tijd bij!

  08 okt 2023
  Feerwerd
 • AFGELAST!!!!   Jubileumconcert AMARANT ENSEMBLE
  Concert

  AFGELAST!!!! Jubileumconcert AMARANT ENSEMBLE

  Wegens ziekte is het concert afgelast. Onder de titel ‘De ouwetjes doen het nog goed’ kunt u luisteren naar muziek uit vier Europese landen met composities uit de 17e, 18e en 20e eeuw; een gevarieerd programma met vrolijke en soms ‘ernstige’ muziek gespeeld door vergevorderde amateurmusici met een grote voorliefde voor de klassieke muziek. Een muzikale trip die het Amarant strijkersensemble u aanbiedt vanwege het vijfendertig jarig jubileum, met muziek van Stamitz, Charpentier, Haydn en anderen…Entree 10,00 euro inclusief programmaboekje Jongeren t/m 16 jaar gratis.

  08 okt 2023
  Thesinge
 • Première Veerkracht in Vogelvlucht
  Theater

  Première Veerkracht in Vogelvlucht

  Weet je nog? Op zondag 8 oktober 2023 om 15 uur in Visvliet, op de grens van Groningen en Friesland, vindt de première plaats van de indringende voorstelling “Veerkracht in Vogelvlucht” gespeeld door Baukje Fennema en Baukje van der Meer van Theater ITHAKA uit Oostmahorn. Graag reserveren: 06-23931868 ithaka-baukje@online.nl martjeschuring@live.nlEntree € 20,00, voor wie dit bedrag te hoog is zoeken we naar een oplossing.

  08 okt 2023
  Visvliet
 • Kielzog Café Klassiek
  Concert

  Kielzog Café Klassiek

  Kielzog Café Klassiek: optreden door zowel docenten als leerlingen van Kielzog Muziekschool uit Hoogezand. Zeer gevarieerd klassiek programma, met de nadruk op laagdrempeligheid om te komen luisteren. Kerkdeur open: 19:00

  13 okt 2023
  Kolham
 • Orgelconcert door Henk de Vries
  Concert

  Orgelconcert door Henk de Vries

  Dit jaar is het van Oeckelen orgel (1863) in de Hippolytuskerk 160 jaar oud!. Voor de plaatselijke commissie is dit een mooie reden om Henk de Vries uit te nodigen om een prachtig concert te geven op dit robuuste instrument. Het orgel heeft na groot onderhoud in 2022 zijn oorspronkelijke geluidskwaliteit terug gekregen. Deze avond neemt Henk u mee door een avontuurlijke samenkomst van diverse grote muzikale helden.

  14 okt 2023
  Middelstum